2024. már 26.

A Golden Globe „megmenekült”

írta: Filmszakértő
A Golden Globe „megmenekült”

Friss hír, hogy a Golden Globe-díjátadót a CBS TV-társaság fogja közvetíteni, és elérhető lesz a Paramount+ platformon is.

 

goldenglobes.webpTodd Boehly érdekeltségébe tartozó új alapokra helyezett díjátadó úgy tűnik megmenekült a teljes érdektelenségbe süllyedéstől, mert a CBS televíziós társaság bejelentette: öt évre szóló szerződést kötöttek a Hollywoodi díjszezon nyitó eseményének számító ceremónia közvetítési jogaira.

Jelentős siker ez az elmúlt időszakban komoly változásokon átment szervezet életében. Azt követően, hogy a díjátadót tulajdonló The Hollywood Foreign Press Association „régi” változatát többszörös megvesztegetés vádja, és a csoporton belüli sokszínűség hiányát számonkérő kijelentésekkel bírálták, gyakorlatilag bojkott alá vonta az álomgyár és a közvetítési jogokat hosszú ideje tulajdonló NBC a 2022-es közvetítést el is halasztotta. A kissé átalakított show 2023-ban visszatért az NBC képernyőire, amely így teljesítette a korábbi szerződésben foglaltakat, de nem kampányolt lelkesen a folytatás mellett. Az idei show-t CBS bevállalta, de csak egyszeri adásként kötött szerződést a teljesen átalakított szervezettel. Boehly érdekeltségei mindent megpróbáltak bevetni a régi dicsfény visszaszerzéséért, és az Oscar-díj átadók rendezésével jelentős sikereket elérő Glenn Weiss és Ricky Kirshner duót szerződtették a party kivitelezésének irányítására. A siker felemásra sikeredett, mivel a műsorról szóló kritikák lesújtóak voltak – nagyrészt Jo Koy műsorvezetői tevékenységének köszönhetően –, de a nézettség majdnem az előző évinek a duplájára emelkedett és a sztárok sem maradtak távol a Beverly Hilton Báltermétől.

Úgy tűnik ennyi elég volt a CBS számára, hogy öt évre szólóan elkötelezze magát - de feltételezhetjük, hogy Boehly képviselői mindent bevetettek a siker érdekében.

Jelen állás szerint a jelentősebb díjátadóknak lesz közvetítése a jövő évben is. Az Oscar hagyományosan az abc berkein belül marad, a SAG-AFTRA a Netflixen lesz újra elérhető, az Emmy a FOX-on követhető, a GG pedig mostantól öt éven át a CBS-nél. A Critics Choice Awards számára lenne itt az alkalom, hogy akár az NBC-vel, az Apple-lel, vagy az Amazonnal szerződést kötve belépjen a nagyok közé a közvetítés terén is! Sztár felhozatalban mi sem maradunk alul egyik másik eseménytől sem!

 gg2024_1.jpg

Szólj hozzá