2022. feb 16.

Te is lehetsz Oscar-díj szavazó!

írta: Filmszakértő
Te is lehetsz Oscar-díj szavazó!

Eljött végre az idő, hogy mindenki odaítélhesse az Oscar-díjat kedvenc filmjének!

Twitter-felhasználók az #OscarsFanFavorite hashtaggel szavazhatnak a 2021-ben bemutatott kedvenc filmjeikre - függetlenül attól, hogy a filmet jelölték-e Oscar-díjra vagy sem. Az a film, amelyikre március 3-ig a legtöbb rajongói szavazatot regisztrálják, a március 27-i díjátadó során külön elismerésben részesül.

A szavazási kedv élénkítse érdekében azon Twitter-felhasználók közül, akik február 14. és március 3. közötti időszakban leadják a szavazataikat, hármat kisorsolnak majd. A nyereményük pedig nem más lesz, mint részvétel a 2023-as Oscar-díj átadón, ahol személyesen adhatnak át majd egy szobrot! A nyertesek és partnereik minden költségét az Akadémia fizeti!

and_the_oscar_goes_to.jpg

És ez még nem minden!

Az Akadémia és a Twitter közötti partnerség részeként a Twitter-felhasználók #OscarsCheerMoment használatával kedvenc 2021-es filmjelenetükről is tweetelhetnek. A nyertes jeleneteket a rajongók tweetjeivel együtt az Oscar-gálán is bemutatják majd, és öt, a kampányban részt vevő felhasználó egy vaskos nyereménycsomagot kap, amely egy teljes évre szóló ingyenes mozijegyeket tartalmaz az általuk választott moziba, streaming-szolgáltatások előfizetését és exkluzív tárgyakat az Akadémia végre megnyílt múzeumának boltjából.

Az Akadémia ezzel az akcióval szeretné felélénkíteni a díjátadó nézettségét világszerte. Meryl Johnson, az Akadémia digitális marketingért felelős alelnöke a The Hollywood Reporter című lapnak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: „Ezeken az aktiválásokon keresztül a közösségi média felhasználóknak világszerte most még több lehetőségük van arra, hogy valós időben kapcsolódjanak a díjátadóhoz, közösséget találjanak, és olyan módon legyenek részesei az élménynek, ahogy eddig még soha nem volt rá lehetőségük." Instant Akadémiai szavazóvá lépett elő minden Twitter fiókkal rendelkező filmrajongó!

oscar_statuettes.jpg

Ám mielőtt még valaki hirtelen elkezdené robotizálni a szavazatait, a Twitter jelezte, hogy az egyes felhasználóktól napi 20 „szavazatot” fog csak figyelembe venni. Szóval, aki biztosra akar menni, annak a profilok „gyártásában” is aktívnak kell lennie!

Vajon megnyeri-e a Twitter-Oscart a Pókember: Nincs hazaút? Az esélye egyre nagyobb, mivel hétfőn az USA-ban letaszította az Avatart a minden idők legnagyobb bevételt termelt filmek dobogójáról és most már Peter Parker a bronz-érmes 761 millió $ bevétellel. (Az Avatar „csak” 760,5 millió $-t tudott hazájában összeszedni.) Világviszonylatban ettől még az Avatar továbbra is vezet 2.84 milliárd $ bevétellel és szorosan ott van a nyomában a Bosszúállók: Végjáték 2.79 milliár $ bevétellel. A kedvenc háló lövő 1.8 milliárdos világ-bevétele a két gigászt nem fenyegeti, mert még csak a hatodik. Bár, ki tudja, lehet az Oscar utáni lendülettel újra megpróbálja.

94o_teaser-art.jpg

 

Szólj hozzá

Academy Awards #filmszakerto filmszakerto @filmszakerto #OscarsCheerMoment #OscarsFanFavorite