Filmszakértő

Amikor a sasok elhallgatnak, a papagájok kezdenek el fecsegni.

2022. ápr 02.

A 94. Oscar díjazottjai

írta: Filmszakértő
A 94. Oscar díjazottjai

A legújabb Oscar-díjasok arcképcsarnoka

Mindig a legjobban várt fotóanyag az eseményt követően az Akadémia által kiadott friss Oscar-díjasok arcképcsarnoka. Azt hiszem az alábbi képekhez sem kell semmit különöset hozzáfűzni!

Az idei portrékat az egyedi látásmódjáról ismert Luis Alberto Rodriguez készítette. Érdemes vetni néhány pillantást a művész honlapjára is. Nagyon ajánlom! 

Hogy maga a díjátadó szerintem milyen volt,  arról itt írtam hosszabban .

production_design_023.jpgPatrice Vermette és Sipos Zsuzsanna

sound_064.jpgRon Bartlett, Mac Ruth, Theo Green, Mark Mangini és Doug Hemphill - Legjobb hang, DŰNE

cinematography_017.jpgRosie Perez, Woody Harrelson és Wesley Snipes díjátadók Grieg Fraserrel, aki a DŰNE fényképezéséért kapta a szobrot.

visual_effects_055.jpgJacob Elordi és Rachel Zegler díjátadók csak pohárral a kezükben, ...

Tovább Szólj hozzá

Oscar Oscar-díj Academy Awards #filmszakerto filmszakerto @filmszakerto

2022. már 29.

SIPOS ZSUZSANNA

írta: Filmszakértő
SIPOS ZSUZSANNA

GRATULÁLOK!

Köszönjük szépen!
Sok ilyet még!

94_bs_0061.jpg

Patrice Vermette és Sipos Zsuzsanna rögtön a szobor átvétele után a színfalak mögött!
credit: Al Seib / A.M.P.A.S. 94_pr_0178.jpgPatrice Vermette és Sipos Zsuzsanna az Akadémia hivatalos fotózásán
credit: Michael Yada / A.M.P.A.S.

sipos_zsuzsanna.jpgSipos Zsuzsanna a Governors Ballon
credit: Josh Sudock / A.M.P.A.S.

Tovább Szólj hozzá

Oscar Oscar-díj Academy Awards #filmszakerto @filmszakerto

2022. már 27.

Ha én Oscar-szavazó lennék…

írta: Filmszakértő
Ha én Oscar-szavazó lennék…

Nem lennék könnyű helyzetben.

A tíz jelölt filmet elnézve megint csak vakargatnám a fejem, hogy vajon melyikre szavazzak. Na nem azért, mintha annyira remek alkotások lennének, és azt sugározná a többségük: „nézz meg újra!” Nem. Sajnos pont az ellenkezőjét teszik.
Szerintem. fb_oscar10.jpg

Évek óta egyre nagyobb kihívást jelent megnézni az Oscar-jelölt filmeket. Nem technikai értelemben, mert szerencsére hol vagyunk már azoktól az időktől – bár én még emlékszem rájuk –, amikor a hazai mozik volt, hogy csak hónapokkal az Oscart követően tűzték a műsorukra az Oscar jelölt vagy nyertes filmeket. Az persze megint más kérdés, hogy napjainkban vajon mennyi kábelszolgáltató előfizetéssel kell rendelkezni ahhoz, hogy a filmeket valóban látni lehessen.
A kihívást sajnos maguk a ...

Tovább Szólj hozzá

Oscar Oscar-díj Academy Awards #filmszakerto filmszakerto @filmszakerto #OscarsCheerMoment #OscarsFanFavorite

2022. már 26.

Átadták a Tiszteletbeli Oscar-díjakat

írta: Filmszakértő
Átadták a Tiszteletbeli Oscar-díjakat

Sajnálatos, hogy erre az eseményre egyre kisebb figyelem irányul. Szerintem a szakma nagyjai ennél többet érdemelnének.

Péntek este az Oscar-hétvége kezdő eseményeként a Ray Dolby Bálteremben átadták az Életmű- és a Tiszteletbeli-Oscar-díjakat.
Samuel L. Jackson, Liv Ullmann és Danny Glower honorary_oscar_2022_1.jpg

Az eseményt eredetileg még januárra, az Oscar-kampány kezdetére tervezték a Fairmont Century Plaza-ba egy sokkal nagyonbbb szabású vacsorával egybekötve, de ezt a tervet a pandémia keresztül húzta. Amióta nem a „nagy díjátadón” méltatják az életműveket azóta a jelöltek „kampányának” a kezdete az esemény, de mivel most már minden név borítékban van, sajnálatosan sokkal kevesebb nagy név ült a vendégek között. Szomorú. (Az is igaz, hogy a vasárnapi eseményen nagyon szigorú COVID-szabályok lesznek érvényesek. Ha valaki az érkezéskor nem tud negatív ...

Tovább Szólj hozzá

Oscar Oscar-díj Academy Awards #filmszakerto @filmszakerto #OscarsCheerMoment #OscarsFanFavorite

2022. már 26.

A 94. Oscar-díj átadó hivatalos ételei

írta: Filmszakértő
A 94. Oscar-díj átadó hivatalos ételei

Éhezni és szárazan a sarokban búslakodni biztosan nem fog senki ezúttal sem!

Az Oscar-díj átadót követő Governors Ball, amit hivatalosan az Akadémia kormányzói adnak az ünnepeltek tiszteletére, legalább annyira fontos esemény a kulináris élvezeteket kedvelők számára, mint a film kedvelők számára maga a díjátadó. Új ételkülönlegességek, stílusirányzatok indulnak útra az esemény ételei nyomán, amelyek megalkotásáért immár 28. (!) alkalommal Wolfgang Puck sztárszakács felel. Aki az osztrák származású konyhamester ételeire és ízvilágára kíváncsi az a Budapesti Matild Palace-ban található Spago éttermében belekóstolhat miben is lehet része a Hollywood-i sztárvilágnak.

Az díjátadó hagyományaihoz tartozik, hogy előtte két nappal a közönségnek is bemutatják mit esznek és isznak a sztárok, így ...

Tovább Szólj hozzá

Academy Awards #filmszakerto @filmszakerto #OscarsCheerMoment #OscarsFanFavorite @spagobudapest @wolgangpuck @ghettogastro

2022. már 25.

Első lépések az Oscar Vörös szőnyegén

írta: Filmszakértő
Első lépések az Oscar Vörös szőnyegén

Minden fontos kapcsolatban emlékezetes az „A bizonyos első találkozás”!

Az idén is sok visszatérő szerepel az Oscar-jelöltek között. A főszereplő kategóriákban egyedül Kristen Stewart nem kapott még korábban csak jelölést sem. Míg a mellékszereplő kategóriákban csak Judi Dench és JK Simmons azok, akik jelöléssel és díjjal is büszkélkedhetnek, a többieknek ez az első alkalommal írják be nevüket Oscar történelemkönyvébe. Mindig van az „A bizonyos első találkozás”, amelynek ma már jól dokumentált emlékei is vannak. Lássuk az idei jelölteket, miként is léptek először a Hollywood Boulevard híres Vörös szőnyegére az első alkalommal.

Javier Bardem gáláns fiúként édesanyjával érkezett meg először a 73. díjátadóra (2001), a Mielőtt leszáll az éj alakításáért kapott jelölése kapcsán.

...
Tovább Szólj hozzá

Oscar Oscar-díj Academy Awards #filmszakerto filmszakerto @filmszakerto #OscarsCheerMoment #OscarsFanFavorite

2022. már 24.

Akik nélkül nem lenne idén (sem) Oscar-díj átadó

írta: Filmszakértő
Akik nélkül nem lenne idén (sem) Oscar-díj átadó

Ismerjük meg a show lebonyolításának nélkülözhetetlen háttérszereplőit!

Lezárult a történelmi közönségszavazás , bejelentették a díjátadókat, a fellépőket, túl vagyunk már Rachel Zegler – szerintem PR-fogás – kálváriáján is és kigördült a vörös szőnyeg. Itt a remek lehetőség, hogy a sztárok mellett a Show lebonyolításában nélkülözhetetlen „háttér emberekről” is essen néhány szó, mert nélkülük és az irányításuk alatt álló csapatok munkája nélkül biztosan nem valósulna meg a díjátadó.

Az idei ceremónia fő producere Hwood legtehetségesebb afro-amerikai producerének tartott Will Packer, aki nyolc filmjével – Csajtúra, Pofázunk és végünk 1.-2. – is a bevételi listák élén nyitott. Sokan az ő számlájára írják, hogy az idén nyolc díjat is előrehozott módon adnak át , ám ...

Tovább Szólj hozzá

Oscar Oscar-díj Academy Awards #filmszakerto filmszakerto @filmszakerto #OscarsCheerMoment #OscarsFanFavorite @dnice @davidkorins

2022. már 16.

Az #OscarsFanFavorite jelöltjei

írta: Filmszakértő
Az #OscarsFanFavorite jelöltjei

Az idei év újítása az Akadémia részéről, hogy az #OscarsFanFavorite taggel rajongók is szavazhattak filmekre. Lássuk mi lett az eredmény.

oscarsfanfavourite.jpg

A tavalyi díjátadó katasztrofális nézettségi adatai nyomán az Amerikai Film Akadémia aktív közreműködésre, és ezáltal – a talán – nagyobb érdeklődés elérése érdekében a Twitterrel közösen #OscarFanFavourite és #OscarsCheerMoment tagekkel szavazásra ösztönözte a filmrajongókat . Az előbbi kategóriában filmre, míg az utóbbiban kedvenc filmjelenetre lehetett szavazni. Ahhoz képest, hogy alig három éve még mind az Akadémia tagságának többsége, mind a sajtó nevetségesség tárgyává tette az akkor a Fekete párduc sikere nyomán létrehozott Legnépszerűbb film kategória ötletét, a lépést most már nem lehetett tovább halogatni. A 94. alkalommal tartott eseményen kettő a közönség által szavazott kategória is kihirdetésre ...

Tovább Szólj hozzá

Academy Awards #filmszakerto filmszakerto @filmszakerto #OscarsCheerMoment #OscarsFanFavorite

2022. már 01.

Meglepetés nevek a Screen Actors Guild Awards nyertesei között

írta: Filmszakértő
Meglepetés nevek a Screen Actors Guild Awards nyertesei között

Meglepő elismeréseket hozott az Amerikai Film Színészek Céhének éves díjátadója.

Történelmi este volt a 28. SAG Awards, amelyet a Santa Monicai Barker Hangár ban tartottak meg magyar idő szerint hétfő hajnalban. A televíziós produkciók között kilenc, a filmesek között pedig hat kategóriát méltató elismerést első alkalommal vehette át siket színész, és először esett meg, hogy két koreai színész is magasba emelhette a maszkokat tartó szobrot televíziós produkcióban nyújtott alakításáért.

A Clover Park mellett, a Santa Monica Airport területén található népszerű rendezvényhelyszínen a Hamilton sztárjai, Lin-Manuel Miranda, Daveed Diggs és Leslie Odom Jr. nyitották meg az ünnepséget.

A filmes elismerések között a mellékszerep kategóriákban a West Side Story ban remeklő Ariana DeBose és a CODA szigorú ...

Tovább Szólj hozzá

SAG Awards #filmszakerto @filmszakerto @sagawardsofficialpage

2022. feb 23.

A 24 Oscar-kategóriából 8 nem élőben kerül átadásra az idén

írta: Filmszakértő
A 24 Oscar-kategóriából 8 nem élőben kerül átadásra az idén

A műsor felpörgetése és élvezetesebbé tétele indokolja a döntést a szervezők szerint.

92_bs_0055-p.jpgAz Akadémia vezetői körében is heves vitákat kiváltó döntés értelmében a március 27-i díjátadón a Legjobb vágás, a Legjobb rövid dokumentumfilm, a Legjobb rövid animációsfilm, a Legjobb hang, a Legjobb filmzene, a Legjobb rövidfilm, a Legjobb smink és hajformázás és Sipos Zsuzsanna jelölése kapcsán az általunk legjobban várt Legjobb látvány kategóriák díjait is egy órával korábban fogják átadni és szerkesztett formában fogják majd a nagy műsorba illeszteni.

Ezzel a döntéssel az Oscar-díj (is) megszűnik „Nagy élő” eseménynek lenni és elindul az előre felvett látványos show-k irányába.

Nem kétséges, hogy az előre felvett díjak is látványos módon kerülnek majd prezentálásra, de az a tény, hogy miközben az est ...

Tovább Szólj hozzá

Academy Awards #filmszakerto @filmszakerto #OscarsCheerMoment #OscarsFanFavorite

süti beállítások módosítása